maanantai 13. marraskuuta 2017

Amazit Pace

Muutama kuukausi sitten aloin kaipaamaan Fitbit Charge HR:n tilalle jotain uutta sykemittaria, sillä totesin, että Fitbit ei toiminut enää ihan niin moitteettomasti kuin aiemmin. Aikani selailin kaikenlaisia vaihtoehtoja ja koska tiedän, että Kiinassakin tehdään laadukkaita älylaitteita, suuntasin katseen sinne suuntaan. Pitää vain tietää, että mikä kannattaa ostaa. Löysin sitten Amazfit Pacen, joka suuren Xiaomin lippulaivamerkki ja -malli.
Amazfit Pacessa on aktiivisuusmittaus, rannesykemittaus, sisäänrakennettu gps ja sinne saisi ladattua myös musiikkia.
Harjoituksen yhteenvetotiedot

Sykekäppyrää

Vaihtoehtoisia kellotauluja
Sovelluksen kautta voi valita erilaisia kellotauluja, tietysti käytettävät yksiköt ja katsoa harjoitusdataa. Kellon näytöstä voi lenkin jälkeen katsoa millaisen kiemuran gps on piirtänyt. 
Nyt kun Pace on ollut muutaman kuukauden käytössä, on siihen tullut päivitys, joka lisäsi muutaman urheilulajin ja kiivetyt kerrokset. Fitbitiin verrattuna Pace mittaa kerroksia aika huonosti. Kolmessa kerrosessa olevassa kodissa asuvana niitä kerroksia tulee aika paljon päivän aikana, mutta yleensä Pace ilmoittaa 1-2 kerrosta koko päivän saldoksi. Aktiivisuusmittarinakaan Pace ei loista, sillä jos kädessä on yhtään mitään, joka estää käden vapaan heilumisen askelten aikana, Pace ei ota askelia. 
Harjoitustiloina on juoksu, kävely, juoksu sisällä, pyöräily, sisäpyöräily, maastojuoksu ja crosstrainer. Joskus kaipaisin ominaisuutta, että harjoitustila menisi automaattisesti päälle, kuten Fitbitissä meni, eli jos kävelit yli 10 minuuttia, se alkoi rekisteröidä kävelyä automaattisesti. Pacessa joutuu harjoituksen laittamaan aina erikseen päälle. Salitreenajana annan vielä miinusta siitä, että harjoitusmuodoissa ei ole voimaharjoittelua.
Päivityksen myötä akunkesto heikentyi huomattavasti. Siihen voi tulla korjaus tulevissa päivityksissä, mutta vielä ei ole sellaista näkynyt. Alkuun Pacen akku kesti 4-5 päivää, vaikka olisi käyttänyt urheilutilojakin, mutta nykyään akun kesto on vajaa kaksi vuorokautta, vaikka käyttäisi vain aktiivisuuden mittaamiseen.
Tällä hetkellä suosittelisin Pacea vain juoksukelloksi, mikä se tarkalleen ottaen onkin. Akun kesto on niin heikko, että tekisi mieli lykätä laite joka yö lataukseen, jolloin sitten unidata jäisi saamatta. Lenkkeillessä kuitenkin toimii hyvin, joten jos sellaiseen käyttöön haluaa mittaria, niin Pace on vallan mainio etenkin gps:n ansiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentoimalla!