perjantai 20. lokakuuta 2017

Kylpylöiden ja hotellien kuntosalit

Oon varmaan vähän tylsä ihminen, mutta tsekkaan mielelläni, että hotellissa on kuntosali ennen kuin varaan huoneen. Tällä kertaa tein sen virheen, että en katsonut kuvia, kun varasin meille miniloman  Cumulus Rantasipi Laajavuoresta.
Lähdettiin eilen koko porukalla, siis koirankin kera, Jyväskylään kylpylään. Meidän perheen miesväki on varsin innokasta luttaamaan altaissa, mutta itse en niinkään. Siispä mä suuntasin kuntosalille. 
Olympia-tanko, johon ei juuri ollut painoja 
Technogymin jotain ihme härveleitä 
Aerobiset laitteet oli jees

Technogym Kinesis
No olihan se kokemus. Laitteista suurin osa oli Technogymin painottomia, ilmeisesti jollan hydrauliikalla toimivia vekottimia. Positiivista oli, että oli penkkipunnerruspenkki, johon oli jopa olympia-tanko hankittu, tosin siihen ei sitten ollut kuin yksi kympin levy, kaksi vitosta ja kaksi 2,5kiloista levyä. Sitten oli pienempi tanko, johon oli onneksi enemmän levyjä, joten sen avulla sain tehtyä kulmasoutuja. Käsipainoja oli muutama sekä painotangot, joihin olisi saanut koostaa käsipainot. Kahvakuuliakin löytyi. Ylätalja oli viriteltynä erikoisesti smith-laitteen tankoon, mutta olihan se tyhjää parempi. 
Selälle tein siis kulmasoutuja tangolla, ylätaljaa ja ristitaljan kylkiin vetoa tuolla Kinesis-laitteella. Siinä oli ihan veikeä tuntuma, että olihan se mukavaa vaihtelua. Rintalihaksille tein punnerruksia jalat pallolla, penkkipunnerrusta, ristitaljaa ja alataljoista punnerrusta ylöspäin Kinesiksellä. Joutui kyllä vähän aikaa pyörimään salilla, ennen kuin alkoi treeni rullaamaan ja mä nyt olen tottunut tekemään suht vähilläkin vehkeillä treenini.
Positiivista oli siis se, että tässä oli hotellin sali, josta löytyi vapaa tanko. 

Mehän käytiin muutama viikko sitten viettämässä hääpäivää Tampereella ja siellä mentiin Sokos Hotel Torniin. Tornissa on Jutta Gustafsbergin suunnittelema kuntosali ja voi pojat, sehän oli mainio paikka. Ei mikään superhifistelypaikka, mutta ei juurikaan tarvinnut omaa treeniänsä soveltaa, kun sinne meni.
Kuva sokoshotels.fi
Tuollahan oli kunnon taljat, smith, penkkipunnerruspaikka, käsipainoja ihan kunnon satsit, muutenkin hyvä laitevalikoima ja varsin messevät aerobiset laitteet mukaan lukien porraskone. Sijainti oli vähän jännä, kun sali oli tavallaan avointa tilaa saunalle johtavan reitin varrella. 
Tornigym on kyllä hotellisalien aatelia, ainakin mitä tähän asti olen käynyt. Nokian Edenissä oli pieni, mutta varsin toimiva sali, siitä tykkäsin kyllä. Peurungassa oli kolme eri salia kylpylässä, mutta omasta mielestäni yksi kunnollinen riittäisi, koska siellä yksi sali oli tarkoitettu lähinnä kuntoutukseen, toinen voimailuun ja kolmannessa oli laitteet. Voimailusalissa oli lähinnä vapaita painoja. Harvoin se oma treeni koostuu vain jommasta kummasta, vaan yleensä tulee käytettyä sekä vapaita painoja että laitteita.
Eli jos hyvät treenimahdollisuudet on tärkeät kylpylöimisen ohella, en suosittele Laajavuorta siihen tarkoitukseen. Itse harkitsin jo sitäkin vaihtoehtoa, että olisin lähtenyt Palokkaan treenille, mutta skippasin sitten sen vaihtoehdon
Typy kyllä naatiskeli
Meitä vähän jänskätti muutenkin reissu, koska päätettiin ottaa koira hotelliin mukaan ensimmäistä kertaa. Reissu meni siltä osin oikein mukavasti, ainoastaan se harmitti, että koira oli pakko laittaa vessan invatukiin kytkien aina, kun poistuttiin huoneesta, sillä oven saa sisäpuolelta liian helposti auki. Kyllähän tämä sankari heti kävi kokeilemassa onnea ja saikin oven aukaistua. Eipä olisi paljon naurattanut, jos koira olisi hilpaissut kylille ja lähtenyt kokeilemaan mäkihyppyä. Yllätyttiin kuitenkin, että poissaollessa ei oven taakse kuulunut mitään mutinoita ja vahtimisenkin koira heitti yöksi aika vähälle. Kotiutuessa koira oli jo melkoisen valmista kauraa.
Oma sohva kullan kallis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentoimalla!