sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Koko some säpisee

Tämän viikonlopun kuumin juttu taitaa olla Primebody-blogissa julkaistu juttu kisakunnon ihannoinnista.
Itseäni tämä kirjoitus hämmentää, ja kovasti hämmentääkin. Ilmeisesti olen poikkeus, kun en tunne ketään, joka ihannoisi niin paljon kisakuntoa tai sellaista, joka ei ymmärrä kisakunnon olevan muutaman tunnin kondis, johon on kuivatettu kroppa huolella ja maalattu rusketus päälle. Haluaisinkin nyt tietää, että missä on ne "kaikki", jotka ihailee ja kuvittelee kisakunnon olevan pysyvää?
Sekin hämmentää, että kirjoittaja itse myöntää, että hänet on jouduttu riuduttamaan kisakuntoon. Ollaankohan tässä tehty pari perusvirhettä heti kärkeen? Ollaan lähdetty kisaamaan ensinnäkin heti liian pienellä valmistautumisajalla, eikä todellakaan olla ehditty keräämään mitään lihasmassaa kroppaan alkujaankaan. Näillähän saa homman heti vituiksi, sitä ei pelasta enää mikään. Ja jos lukee vanhoja postauksia, joissa ollaan dieetillä, niin siellä on heti muutama juttu lisää, joissa on menty perse edellä puuhun. Oikeuttaako se lajin haukkumiseen, jos toteutuksessa tehdään virheitä? Onko se lajin vika?
Yleensä ongelmia on juuri näillä liian lyhyellä treenillä kisalavoille nousevilla, ammattitaidottomien valmentajien hoivissa olevilla kisaajilla. Rasvanpoltto ei vaadi tuntikausien cardiota tyhjällä vatsalla keskiyöllä, silti sitä tuntuu todella monet kuitenkin harrastavan. Ja kyllä, olen harrastanut joskus itsekin aamukardioita kohtuuttoman aikaisin liian vähillä yöunilla ja kiitos ei sille kaikelle, ei enää ikinä. Bikinikisaajista ainakin Pauliina Pakarinen ei tehnyt yhtään ainoata aamuaerobista kisadieetillä. 
Toisaalta ymmärrän Umpun blogin pointin, jos nyt joku sattuu olemaan niin tietämätön, että ei ole kuullut koskaan mitään kisavalmisteluista, mutta asioita yhtään seuranneelle siinä nyt ei ollut mitään uutta. Ja ehkä tosiaan seuraan ja tunnen vain ihmisiä, joilla on ymmärtämystä kehon toiminnasta jo omassakin päässä, että ei kuvittele ihmeellisyyksiä kisakunnosta?
Tässä nyt oli taas tällainen pläjäys vielä heikosti jäsenneltyjä asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentoimalla!